perjantai 3. heinäkuuta 2015

Kaksi päivää Irlantiin

Nyt olisi Sunnuntaina aika vihdoin astua lentokoneeseen ja suunnata Dubliniin.
Viimeaikainen kuukausi on ollut melko stressin täytteistä ja vapaa-ajat ovat menneet asioiden hoitamiseen ja tehottomaan panikointiin. Jonka olisi voinut käyttää osin myös paremmin ihmisten näkemiseen ennen reissua.
Yksi suuri stressitekiä ilmaantui siinä vaiheessa kun työkkäristä haluttiin papereita kyseiseltä työpaikalta vasta viikko ennen lähtöä, vaikka olin heidän kanssaan pyrkinyt asioimaan jo huomattavasti aimmin. Jos lähtee mukaan tähän ja toivoo saavansa mahdollista tukea, mitä jotkut saavatkin, kannattaa varautua puheluiden siirtämiseen toiselle työntekijälle, jolta taas kolmannelle ja niin edelleen. Ei ihan mikään helpoikkamaksi tehty ratkaisu. Muistan noin kymmenenvuotta sitten olleeni heillä asiakkaana, jolloin asiat luonasivat huomattavasti helpommin, tosin en silloinkaan kauaan heillä joutunut asioimaan.
Omalla kohdallani tuli kielteinen vastaus, koska työpaikka mihin minut nyt lopulta pistettiin, on täysin alaa minkä osaan ja liittyy ensimmäiseen tutkintooni, joten he eivät oleta sen kasvatavan osaamistani yms.
Tämä on toisaalta ymmärrettävää ja onkin osa syy miksi itseäni eniten harmitti tarjottu työ. Mutta he eivät myöskään ymmärrä sitä, paljonko kielten osaaminen ja kokemus ulkomaila työskentelystä auttaa työnhakuun, sekä toki aina jokainen työ kasvattaa itseluottamusta ja jotain osaamisaluetta.

Noh, onneksi olin varautunut pienilä säästöillä tähän asiaan, toki niillä olisi muussakin käyttöä erityisesti reissun jälkeen.

Tosissaan sen jälkeen kun viimekertainen työ peruuntui firman sulkemisen takia, minulle tarjottiin työtä http://www.bellinacreations.ie/ fashion showroom assistanttina ja http://www.thezipyard.co.uk/ jossa työnkuvana olisi asiakaspalvelu, sovitus, ompelu, suunnittelu yms.
Tässä vaiheessa innostuin Bellina Creationista, koska tuo toimenkuva olisi kiinnostavaa, sisältäisi tietyntyyppistä markkinointia ja pääsisi näkemään läheltä, miten tämäntyyppinen toimenkuva toimii.
Mutta koska olin töissä silloin kun he olisivat soittaneet skype haastattelun ja tämäkin tuli päivän varoitusajalla, niin myöhemmin tuli viesti että he ovat jo löytäneet jonkun muun tähän toimenkuvaan.
Meinasin jo pistää itse mailia heille, koska tälläkin kertaa asiointi on mennyt neljän eri ihmisen kautta mikä mielestäni hidastaa ja vaikeuttaa asioita, sekä innostuin tästä paikasta erittäin paljon.
Työpaikasta ollaan yhteydessä Irlannin toimistoon, sieltä taas suomen toimistoon ja lopulta minuun.
Seuraavaksi tulikin ilmoitus että työni tulee olemaan  Zib Yardissa, mikä varmasti on ihan hyvä paikka, erityisesti kielenosalta, mutta tästä syystä työvoimatoimisto sulki rahahanansa ja ilmoitti vielä, että en saa olla tänä aikana työttömänä työnhakijana, koska tämä luokitellaan todennäköisesti vapaaehtoistyöksi, jota ei saa silloin edes tehdä.

Sunnuntaina siis näen vihdoin majapaikkani ja isäntäväen, josta valitettavasti on noin 24 kilometria työpaikalle, mutta toivotaan että liikenneyhteydet ovat mainiot.
Maanantai alkaa alkuinfolla Irlannin toimistolla, jonka jälkeen todennäköisesti alkaa myös työt.

Seuraavat postaukset tulevat olemaan siis positiivisempia, värikkäämpiä ja mielenkiintoisempia, unohtamatta tietenkään kuvia!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti