sunnuntai 12. heinäkuuta 2015

Ensimmäinen viikko takana

Ensimmäinen viikko takana ja koko kroppa särkee kirjoittaessani tätä, ottaa liian rankalle ensimmäisen viikon pitkät kävelyt ja eilinen retki Howtia ja Suttonia ympäri.

No mutta, tiistaina oli ensimmäinen työpäivä, joka menikin melko leppoisasti. Paikan pomo teki pienen haastattelun ja ihmetteli itsekkin että miksi ihmeessä tulin heidän liikkeeseensä vaikka osaamiseni kuuluisi jonnekin muualle enemmänkin. Ja kysymys; mitä toivon oppivani heiltä? Oli pakko sanoa että veti hiljaiseksi ja sanoin että osaan kyllä pääsääntöisesti nämä hommat joten kyllä se taitaa se englanninkieli olla, jota olen tänne tullut vahvistamaan, koska oman alani töitä oli vaikea saada. Joten minulle voisi antaa hommia ihan kaikesta."Haastattelun" jälkeen tutustuin paikkaan ja työntekijöihin, jonka jälkeen lähdin pomon kanssa kaupunkikierrokselle. Kaupunkikierroksella kävimme hänen autollaan muutamassa ompelutarvike butiikissa, hän näytti minulle hieman nähtävyyksiä ja kävimme syömässä ravintolassa, joka oli rakennettu entiseen kirkkoon. Nimikin taisi olla church, joka näytti edelleen sisältä kirkolta, korkeine koristeellisin kattoineen ja ikkuna maalauksineen. (harmitti että en kehdannut ruveta ottamaan kuvia)
Tämän jälkeen minut passitettiin tutustumaan lisää Dublinin keskustaan ja ostamaan Sim korttia.
Tällä kertaa onneksi tiesin mistä sen Sim kortin saa (kaikki liikkeet missä on paljon kännyköitä ikkunoilla, ei varmaankaan yllätä) ja kävin myös hakemassa toisen adapterin, koska yhdellä on kyllä melko vaikea pärjätä. Tässä kohtaa pakko mainita että kyllä Dublinissa halpaakin on, jos osaa etsiä. Itse kun olen suhteellisen säästeliäs ihminen, onnistuin löytämään kaupan jossa maksoi noin 3e adapteri ja sheiveri yhteensä. Paikan nimeä en toki enään muista, mutta tunnistan kyllä kun eteen tulee.
Seuraavat päivät menivätkin vain koti-työ-koti väliä enemmikseen, koska matkat ovat aivan järkyttävät. Ensimmäisenä päivänä 2.5e suunta, toisena 2h töihin ja 1.5 kotiin... Ja kun joutuu käyttämään kahta bussia, olen joutunut kaupungissa odottamaan seuraavaa puoli tuntia, jolloin olen suosiolla päättänyt ottaa seuraavan tunnin kuluttua ja lähtenyt kiertämään kaupunkia/syömään/oluelle. Mutta onneksi töissä sanottiin jo ensimmäisenä päivänä että tule millon liikenne yhteydet sopivat ja lähdet kun lähdet, joten työaikojen kanssa oltiin todella joustavia, toki myös johtuen pitkästä matkasta. Torstaina olin jopa lupautunut ennen töihin tuloa metsästämään erään liikkeen, että saan tuotua töihin lisää kuminauhaa. Helpostihan tuo onnistui ja oikeastaan ihan kiva tehdä tuollaisia hommia, koska niin oppii katujenkin nimet helpommin. Muuten työpäivät olivat lähinnä siivoilua tai sitten minulle opetettiin tietokone järjestelmää ja kassan käyttöä.
Eli hieman tässä alussa tuntee itsensä 17-vuotiaaksi harjoittelijaksi amiksesta, mutta katsotaan, eiköhän se muutu, kunhan saan englantini itsevarmemmaksi (nyt se on vähän mitä sattuu).

Ja koska Zip yardissa myös sanottiin että voisi olla parempi, jos olisin heillä 2-3päivää viikossa ja voisinhan silloin käyttää enemmän aikaa matkustamiseen. Tämäkin on toki totta, mutta ei sekään kuulostanut silti parhaalta vaihtoehdolta joten lähetin Irlannin toimistolle viestiä. Pyysin heidän etsimään minulle toisen työn, mitä voisin tehdä edes kahtena päivänä viikossa ja lähempää (toki hienompaa jos saisi vain suosiolla samantien uudenpaikan lähempää). He mahdollisesti löysivät jonkun vintage butiikin Templebar alueelta.

Olen tutustunut sohvasurffaus sivuston kautta ihmisiin ja tapasinkin perjantaina ilmaisen meditointikurssin yhteydessä Ranskalaisen tyttön, joka kanssa menimme sohvasurffaus tapaamiseen, mutta tapahtuma oli sijoitettu Templebar alueelle baariin missä et kuullut omia ajatuksiasikaan. Eli vaikka tuli ihmisten kanssa hieman juteltua, oli se liian hankalaa jolloin luovutimme ja suuntasimme kotiin.

Ennen meditointikurssia suuntasin keskustaan katsastamaan hieman nähtävyyksiä. Ilmaismuseoitakin löytyy ka itseäni niistä kiinnosti argeologinen museo jossa oli Irlantiin liittyviä kelttien ja viikinkien vanhoja koruja, työkaluja yms. sekä yläkerrasta löytyi egyptiin liittyviä tavaraa.


St. Stephen´s Green puisto on hieno paikka oleskelulle aurinkoisena päivänä.







St.Patrick´s Cathetraliin maksoi 6e sisälle, joten jätin sitten muut kirkoit katsomatta koska kaikkiin muihinkin maksoi, tosin ehkä Crist Chruch Catetral olisi saattanut olla isompi ja mielenkiintoisempi jonka katsoin vain ulkoa. Näiden välistä löysin myös Dublin castlen.











Ja eilen olin myös, niinkuin sanoin aiemmin, olin kallio kävelyllä joka reitti kulkee suttonin (oma asuinalue) ja howtin ympäri. Lenkki on noin 10km ja sihen lisätään vielä muita polkuja niin ihan kiva lenkki tuli tehtyä. Piti tänään tehdä aamulenkki kukkulan korkeimpaan kohtaan, mutta jo portaiden kävely tuottaa tuskaa, joten jääköön se toiseen kertaan.Myös Howtin satamassa kävin vain jääteellä ja sinne on vielä pakko suunnata jonakinpäivänä, paljon kehuttua tuoretta meriruokaa kokeilemaan.
Muutamia kuvia tästä lenkkialueesta ;)



















Eilen tuli reissun päätteksi mentyä moikkaamaan suomalaista tyttöä keskustaan, joka on saman ohjelman kautta täällä. Todella outoa puhua suomea jonkun kanssa, oikeastaan jopa ehkä hieman ärsyttävää. Mutta oli kiva tavata ja saada ehkä muutaman idean reissuun häneltäkin lisää. Tosin myös totesin että viiminen kerta templebarin bubissa, niissä baareissa ei kuule omia ajatuksiaankaan, ehkä tänään johenkin paikalliseen katsomaan (jota tapaamani bussikuski eräässä kahvilassa vannotti minut tekemään) Hurlingia, jossa on jokin tärkeä matsi tänään menossa. Jonka jälkeen ehkä kuuntelemaan irlantilaista musiikkia jonnekin Italialaisen miehen kanssa, jos vaan ei iske väsymys ennen sitä.

Vedetään vielä muutamia fiilistelykuvia loppuun.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti